Malzemeler:

  • 2 adet fileto somon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 3 – 4 dal taze kekik
  • 1 adet limon suyu
  • Dörtte bir demet dereotu

Yapılışı:

  1. Sarımsakları dövün. Zeytinyağı, limon ve sarımsakları karıştırıp somonların üzerine sürün.
  2. Balıkları buzdolabında 1 – 1.5 saat dinlendirin.
  3. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Somonları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.
  5. Fırında kontrollü olarak 15 – 18 dakika pişirin.
  6. Dereotlarını ince ince kıyın.
  7. Fırından çıkan somonları taze kekik ve dereotuyla süsleyin.

İşte bu kadar, afiyet olsun!