Gerekli malzemeler:
- Porsiyonluk alabalıklar
- Patates
- Yeşil biber
- Kapya biberi
- Soğan
- Domates
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağı
- Maydonoz
Yapılışı:
Balıklar temizlenir ve marine edilir. 2 saat kadar beklenir. Daha sonra patates ve domatesler yuvarlak ve ince şekilde yatay olarak kesilir. Yine soğanlar da aynı şekilde hazırlanır. Kapya ve yeşil biberler 2 – 3 parmak boğumu kadar uzunlukta doğranırlar. Hepsi yeterince tuzlanır ve baharatlanır. Bir fırın tepsisisin en alt kısmına patatesler yerleştirilir. Üzerine balıklar düzenli olarak bırakılır. Daha sonra etrafına domates, soğan ve biberler bırakılır. Her bir balığın karın kısmına bir çay kaşığı kadar tereyağı konur. Bilahare tereyağı küçük parçalar şeklinde balığın üstüne ve diğer malzemelerin üstüne bırakılır. Tepsi fırına verilerek 45 – 50 dakika kadar pişirilir. Servis tabağına bir balık ve diğer sebzeler konularak sunulur.