Malzemeler:
- 2 adet fileto somon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (dövülmüş)
- 3 - 4 dal taze kekik
- 1 adet limon suyu
- Dörtte bir demet dereotu
Yapılışı:
- Sarımsakları dövün. Zeytinyağı, limon ve sarımsakları karıştırıp somonların üzerine sürün.
- Balıkları buzdolabında 1 - 1.5 saat dinlendirin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Somonları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.
- Fırında kontrollü olarak 15 - 18 dakika pişirin.
- Dereotlarını ince ince kıyın.
- Fırından çıkan somonları taze kekik ve dereotuyla süsleyin.
İşte bu kadar, afiyet olsun!