Izgara somon

Malzemeler:

  • 2 dilim somon
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • Yarım portakal suyu
  • 10 – 15 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
  • 1-2 dal taze kekik (arzuya göre) (veya biberiye)

Yapılışı

  • Somonları geniş bir kaba alıp zeytinyağını somona iyice yedirin.
  • Tavayı ocağa alın ve ısıtın.
  • Zeytinyağı ile yağladığınız somona, portakal suyu, karabiber ve deniz tuzunu ekleyin.
  • Isınan tavayı bir parça zeytinyağı ile peçete yardımıyla yağlayın.
  • Somonun her iki yüzeyini de 5’er dakika pişirin. Biberiye ve taze kekik ile servis edin, işte bu kadar. Afiyet olsun.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.