Malzemeler:

  • Alabalık filetoları
  • Kabak
  • Karnabahar
  • Havuç
  • Brokoli
  • Biberiye
  • Tuz
  • Beyaz toz biber
  • Tereyağı

Yapılışı:

Fileto balıklar tuz ve beyaz biberle marine edilir. Daha sonra ister yağda kızartılır istenirse ızgaralanır veya fırınlanır. Öte yandan kabak, havuç, brokoli ve karnıbahar kokteyli haşlanır. Servis tabağına balıkla birlikte yerleştirilirler. Balığın üzerine ıspanak sosu dökülerek servis edilir.

Ispanak sosunun hazırlanışı:

Sos için malzemeler:

  • 400 gr ıspanak
  • 20 gr tereyağı
  • 150 ml süt
  • Biraz un
  • Tuz, beyaz biber (öğütülmüş)

Hazırlanışı:

Tencerede ıspanaklar pişirilir. Suyu varsa süzülür ve mutfak robotundan geçirilir. Diğer bir tencerede tereyağı eritilerek ıspanak, tuz ve süt ilave edilir. Orta düzeyde bir pişirimden sonra sos suluysa biraz un katılır ve pişirme işlemine devam edilir. Gerekli ise tuz ve beyaz toz biber ilavesi yapılır.